Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Ocenění sázkové kanceláře SAZKA a.s.
Síleš, Radek ; Mařík, Miloš (vedoucí práce) ; Legát, Viktor (oponent)
Cílem diplomové práce je výpočet tržní hodnoty vlastního kapitálu podniku SAZKA a.s. k 1. 1. 2015. K nalezení hodnoty podniku jsou využity tři metody ocenění, metoda DCF equity, metoda srovnatelných podniků a likvidační metoda, protože každá z nich je specifická svou metodikou výpočtu a nabízí tak různé pohledy na jeden podnik. Práce je rozdělena do 6 hlavních částí. V první části jsou uvedeny obecné informace k ocenění. Následuje část zabývající se historickou a současnou pozicí oceňovaného podniku. Dále práce obsahuje části, které tvoří kostru ocenění (strategická analýza, finanční analýza, prognóza generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu). V poslední kapitole je provedeno ocenění, které je syntézou dílčích výsledků jednotlivých metod ocenění.
Ocenění podniku společnosti MS KART s.r.o.
Musilová, Kateřina ; Mařík, Miloš (vedoucí práce) ; Mareška, Zdeněk (oponent)
Cílem práce je tržní ocenění společnosti MS KART s.r.o. k 1.1.2011 pro vnitřní účely zadavatele, kterým je oceňovaná společnost. MS KART s.r.o. působí jako výrobce v oblasti kartingu, tedy motokárového sportu. Práci tvoří čtyři hlavní části. První, finanční analýza mapuje finančního zdraví podniku. Strategická analýza hodnotí relevantní trh, na kterém společnost působí a dále hodnotí vnitřní potenciál, kterým společnost disponuje. Poté je vysloven závěr, zda společnost splňuje či nesplňuje podmínku going concern, tedy nekonečného trvání podniku. Třetí část se zabývá analýzou a prognózou generátorů hodnoty, tedy hlavních veličin určujících hodnotu podniku. Na jejich podkladě je v závěru části sestaven finanční plán. V poslední části je provedeno ocenění společnosti dvěma metodami - ocenění amortizační a likvidační hodnotou, které tvoří výsledný interval tržního ocenění na úrovni vlastníků společnosti.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.